Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-09@01:47:04 GMT

ابَرماه صورتی آخر هفته را از دست ندهید

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۲۵۷۰۲۲

در زبان انگلیسی به دلیل هم‌زمانی ظاهر شدن این ماه در آسمان و فصل برداشت توت‌فرنگی، به آن ماه توت‌فرنگی می‌گویند. این ماه شکل و رنگ خاص خودش را دارد و جزء بزرگ‌ترین ماه‌های سال ۲۰۲۰ خواهد بود و نیمکره شمالی قابل دیدن است.
ماه گرفتگی صورتی چیست؟
اصطلاح ماه توت‌فرنگی، ماه خونین و ماه افروخته به ماه کاملی اشاره دارد که در ماه ژوئن قابل دیدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ماه‌گرفتگی صورتی وضعیتی است که ماه در سایه بیرونی کره زمین قرار خواهد گرفت در این وضعیت ۵۷ درصد ماه زیر سایه زمین خواهد بود. در این وضعیت ماه در نزدیک‌ترین حالت خود به زمین است. این پدیده در آفریقا، آسیا و استرالیا این ماه گرفتگی قابل مشاهده است. اما کسانی که در موقعیت‌های جغرافیایی دیگر به این رویداد نگاه می‌کنند ماه‌گرفتگی را نخواهند و صرفاً یک ماه بزرگ را می‌بینند. برای ساکنان نیمکره شمالی این ماه بزرگ نشان از آمدن تابستان دارد.
بهترین زمان برای دیدن ماه صورتی
اگر به ماه بزرگی که در آسمان ظاهر شده است خیره شوید، می‌بینید که که بسیار براق و سفید است و البته چند ثانیه بیشتر نمی‌توانید به آن نگاه کرد چرا که چشم را اذیت می‌کند. ماه کامل در هنگام طلوع یا غروب وقتی که به خط افق نزدیک می‌شود رنگ‌هایی مثل نارنجی، زرد و صورتی به خود می‌گیرد. حوالی سپیده دم و حوالی غروب بهترین موقع برای دیدن این ماه است. این پدیده  در ساعت ۱۹:۱۲ به وقت جهانی روی خواهد داد. 
کی و کجا به این ماه نگاه کنیم؟
در روز جمعه به جایی بروید که بتوانید حرکت ماه به سمت افق غربی را ببینید. ۲۰ دقیقه قبل در موقعیت قرار بگیرید. برای دیدن طلوع ماه در روز جمعه به مکانی بروید که بتوانید ظاهر ماه در افق شرقی را ببینید. ۱۵ دقیقه قبل در مکان حاضر شوید. کمی صبور باشید تا این صحنه فوق العاده را ببینید.

از کجا می‌توانیم ابَرماه را ببینیم؟
اگر در آسیا، استرالیا، آفریقا یا اروپا هستید احتمالاً بتوانید خسوف قارچ‌گونه این ماه را ببینید. اگرچه احتمالاً خسوفی ضعیف خواهد بود. این خسوف در ساعت ۱۷:۴۵ به وقت جهانی آغاز می‌شود، در ساعت ۱۹:۲۴ به اوج خودش میرسد و در ساعت ۲۱:۰۴ به وقت جهانی به پایان می‌رسد. بهترین جا برای دیدن این ماه گرفتگی،  آفریقای مرکزی و جنوبی، خاورمیانه، هند، چین و استرالیا خواهد بود.
توهم ماه چیست؟
اگر در نیم‌کره شمالی هستید احتمالاً ماه را به  شکلی غیر عادی بزرگ ببینید. به دلایل علمی، مغز آدمی تمایل دارد چیزهایی را که نزدیک به افق هستند بزرگ‌تر از حد معمول ببیند. به همین خاطر این ماه کامل جمعه عصر جمعه عصر بزرگ‌تر به نظر می‌رسد چراکه چند ساعت بعد از طلوع در وضعیتی بالاتر از افق قرار می‌گیرد. به خاطر اینکه ماه هم‌عرض با درختان، ساختمان‌ها، کوه‌ها دیده می‌شود در یک مقایسه بصری به شکلی غیر عادی بزرگ‌تر به نظر می‌رسد و هرچه از افق فاصله می‌گیرد و به وسط آسمان می‌رود کوچک‌تر به نظر می‌رسد. اما ماهی که در این ماه خواهیم دید بیشتر نزدیک به افق حرکت خواهد کرد و به همین خاطر یکی از بزرگ‌ترین ماه‌های سال ۲۰۲۰ است.
چرا طلوع این ابَرماه رنگی است؟
از نظر علمی همین اتفاق در زمان دیدن رنگ طلوع و غروب خورشید می‌افتد. در واقع ماه و خورشید رنگشان تغییر نمی‌کند بلکه مسئله بر سر طیف رنگ‌ها است که این‌گونه به نظر می‌رسند. وقتی مستقیماً به افق نگاه می کنیم به بزرگ‌ترین بخش اتمسفر زمین و البته به ضخیم‌ترین قسمت آن نگاه می‌کنیم. به همین خاطر نوری آبی رنگ پراکنده می‌شود و طول موج های بلندتری از نور به چشم شما می‌رسند به همین خاطر قرمز و زرد رنگ‌هایی هستیند که شما می‌بینید.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: ماه ماه گرفتگی همین خاطر ماه گرفتگی برای دیدن بزرگ تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۷۰۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته

از وقوع سیل و طوفان مرگبار در برزیل گرفته تا آزمایش بالینی اولین داروی رشد مجدد دندان‌ در ژاپن از جمله مهم‌ترین اخبار و رویدادهای جهان در حوزه اجتماعی طی یک هفته گذشته بودند.

به گزارش ایسنا، وقوع حوادث مختلف، یافته‌ها و موضوعات مهمِ حوزه سلامت و اتفاقات و مناسبت‌های محیط زیستی در سراسر دنیا از جمله اخباری هستند که هفته گذشته در صدر رویدادهای اجتماعی جهان قرار گرفتند.

اخبار مرتبط با افزایش چشمگیر کودکان آمریکایی که یکی از والدین خود را به دلیل خشونت با اسلحه یا مصرف بیش از حد مواد مخدر از دست داده‌اند و نیز ثبت پربارش‌ترین ماه آوریلِ پاکستان در بیش از ۶۰ سال گذشته از جمله اخبار برگزیده اجتماعی در جهان طی بازه زمانی مذکور هستند که در ادامه به برخی از آنها می‌پردازیم:

ثبت پربارش‌ترین ماه آوریلِ پاکستان در بیش از ۶۰ سال گذشته

آژانس هواشناسی پاکستان اعلام کرده است این کشور مرطوب ترین ماه آوریل (ماه گذشته میلادی) خود از سال ۱۹۶۱ میلادی را تجربه کرده است و بیش از دو برابر بیشتر از حد معمول در این ماه بارندگی داشته است.

کارشناسان هواشناسی پاکستان اعلام کردند میزان بارندگی در آوریل سال جاری (۲۰۲۴)، ۵۹.۳ میلی‌متر است که «بیش از حد بالاتر» از میانگین نرمال ۲۲.۵ میلی‌متر است.

بیشترین میزان بارندگی در ایالت «بلوچستان» با ۴۳۷ درصد بیشتر از میانگین به ثبت رسیده است.

چند ساعت در شبانه‌روز بشینیم، بایستیم و بخوابیم؟

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد برای دست‌ یافتن به سلامتی مطلوب باید روزی چهار ساعت را به درجاتی از فعالیت بدنی اختصاص دهید.

متخصصان دانشگاه صنعتی سوینبرن استرالیا رفتار ۲۰۰۰ نفر را در بازه زمانی ۲۴ ساعته تجزیه و تحلیل کردند تا برای دستیابی به سلامتی مطلوب و بهینه، ترکیبی مناسب از تمرین بدنی و استراحت را تعیین کنند.

زمان‌بندی و تفکیک ایده‌آل تقریبا به این شکل بود که هشت ساعت خواب، پنج ساعت ایستادن، شش ساعت نشستن و تقسیم چهار ساعت برای فعالیت بدنی سبک و متوسط.

رعایت این تقسیم‌بندی به کنترل قند خون و ارتقای سلامتی قلب کمک می‌کند.

سیل در افغانستان قربانی گرفت

خبرگزاری «شینهوا» اعلام کرده است سیلِ روزهای اخیر در برخی نواحی افغانستان تاکنون دست‌کم ۱۴ کشته برجای گذاشته و به برخی از روستاها خسارت زده است.

مقامات روز یکشنبه اعلام کردند در پی دور جدید باران‌های شدید و جاری شدن سیل در ولایات غرب و شمال افغانستان و مناطق همجوار آن، فوت دست‌کم ۱۴ تن در روزهای اخیر تایید شده است.

در ویدیوهای منتشرشده لحظه ویرانی خانه‌های روستایی، آوار سنگ‌هایی که سیل با خود آورده و روستاییان در حالیکه از این اتفاقات شوکه شده‌اند، دیده می‌شود.

اقدام عجیب شهردار «سیسیل» در پی افزایش جمعیت بزها

«ریکاردو گولو»، شهردار جزیره سیسیل در ایتالیا که جمعیت بزهای وحشی در آن افزایش یافته به مقامات محلی پیشنهاد داده است این حیوانات را به صورت رایگان به مردم واگذار کنند.

جمعیت بزهای وحشی در این جزیره به طور چشمگیری افزایش یافته است.

همین موضوع نیز باعث شده تا مقامات محلی به فکر واگذاری این حیوانات به مردم بیفتند.

مقامات محلی اظهار کردند: ما مطلقا نمی‌خواهیم حتی معدوم کردن حیوانات را در نظر بگیریم، بنابراین ایده واگذاری آنها را تشویق می‌کنیم. هر کسی می‌تواند درخواستی برای دریافت بز بدهد، لازم نیست کشاورز باشد و هیچ محدودیتی در تعداد وجود ندارد.

سازمان ملل: سیل در شرق آفریقا به ۷۵۰ هزار نفر آسیب زده است

سازمان ملل روز دوشنبه اعلام کرد نزدیک به ۷۵۰ هزار نفر بر اثر سیل در شرق آفریقا آسیب دیده‌اند.

همچنین بر اثر سیلاب در این منطقه ۲۳۴ هزار نفر آواره و بیش از ۲۳۶ نفر کشته شده اند که بیش از ۲۲۹ نفر از این آمار به تنهایی مربوط به کنیا است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) همچنین گفت مقامات محلی کنیا گزارش داده اند که بیش از ۲۸۵ هزار نفر در سراسر این کشور تحت تاثیر پیامدهای سیل قرار گرفته اند.

این سازمان اعلام کرده است تاکنون کمک‌های نقدی و بهداشتی به افراد آسیب دیده رسانده است.

والدین قربانی مواد مخدر و اسلحه در آمریکا؛ افزایش ۳ برابری کودکان آسیب‌دیده در ۲ دهه اخیر

بر اساس داده‌های یک مطالعه جدید، نزدیک به ۱۰۰ هزار کودک آمریکایی در سال ۲۰۲۰ یکی از والدین خود را به دلیل خشونت با اسلحه یا مصرف بیش از حد مواد مخدر از دست داده‌اند که نسبت به سال ۱۹۹۹ میلادی سه برابر شده است.

به گفته تیمی که یافته‌های خود را در چهارم ماه مه (ماه جاری میلادی) در مجله انجمن پزشکی آمریکا (JAMA) گزارش کرد، به طور کلی این دو علت تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) از موارد دست دادن والدین در سال ۲۰۲۰ را تشکیل می‌دهند که تقریباً دو برابر سطح ذکر شده در سال ۱۹۹۹ میلادی است.

تیمی به سرپرستی «متیو کیانگ» از دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد به این نتیجه رسیدند: جوانان آمریکایی در معرض خطر بالا و فزاینده ای برای تجربه مرگ والدین‌شان با مواد مخدر یا سلاح گرم هستند.

افزایش تلفات سیل در برزیل؛ ساکنان با کمبود آب مواجه هستند

شمار قربانیان سیل و طوفان در ایالت «ریو گرانده جنوبی» برزیل به ۹۵ تن رسیده و این در حالی است که کارشناسان نسبت به بارندگی‌های بیشتر هشدار می‌دهند.

مقامات محلی می‌گویند در پی بارندگی و جاری شدن سیلاب ساکنان مناطق حادثه دیده با کمبود آب مواجه شده‌اند.

همچنین به گفته نیروهای امدادی، تاکنون ۳۷۲ نفر دیگر مصدوم شده و ۱۳۱ نفر همچنان مفقود هستند.

آزمایش بالینی اولین داروی رشد مجدد دندان‌ در ژاپن

متخصصان ژاپنی اعلام کردند آزمایش‌ بالینی اولین «داروی رشد دوباره دندان» در ماه سپتامبر (شهریور) امسال (۲۰۲۴) در بیمارستان دانشگاه «کیوتو» آغاز می‌شود.

پس از تایید ایمنی این دارو، آن را برای افرادی که به‌طور مادرزادی دندان ندارند تجویز می‌کنند تا از تاثیر آن مطمئن شوند. متخصصان امیدوارند که این دارو از سال ۲۰۳۰ در بازار عرضه شود.

باور بر این است که حدود یک درصد از جمعیت جهان با کمبود دندان مادرزادی مواجه‌اند. فقدان شش دندان یا بیش از آن به «الیگودنشیا» یا کمبود دندان ارثی معروف است.

به گزارش مرکز اطلاعات بیمارستان کیوتو که در این پژوهش مشارکت دارد، اولین مرحله آزمایش‌های بالینی از سپتامبر سال جاری تا اوت ۲۰۲۵ خواهد بود. برای سنجش میزان اثربخشی این دارو آن را به‌شکل وریدی (از راه رگ‌ها) به ۳۰ مرد سالم ۳۰ تا ۴۶ ساله تزریق خواهند کرد.

واکسن‌های کرونای آسترازنکا به دلیل کاهش تقاضا جمع‌آوری می‌شوند

شرکت آسترازنکا اعلام کرد به دلیل مازاد واکسن‌های کووید ۱۹، محموله‌های واکسن‌های قبلی خود را از سراسر جهان جمع‌آوری می‌کند.

این شرکت اعلام کرده است از زمان آغاز همه‌گیری کووید ۱۹ چندین نسخه به روز شده از واکسن‌هایی که برای مقابله با ویروس کرونا ساخته شده از سوی شرکت‌های مختلف راهی بازار شده‌اند و همین امر موجب کاهش تقاضا و مازاد واکسن‌ کرونای Vaxzevria ساخت این شرکت شده که دیگر تولید یا عرضه نمی‌شود.

پیشتر نیز در پی شکایت گروهی در انگلیس، این شرکت اعتراف کرده بود که موارد نادری از واکسن‌های کووید ۱۹ آسترازنکا به ایجاد لخته خون و مرگ بیماران منجر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار اجتماعی جهان در هفته گذشته
  • این گنجینه را در نمایشگاه کتاب از دست ندهید
  • دردسر بزرگ پرسپولیس در حساس‌ترین روزهای لیگ
  • بغض دی دی، هنگام دیدن تصاویر کشتار مردم غزه
  • فرق بزرگ پرسپولیس امسال با سال قبل
  • بارش شهابی ղ-Lyrid 2024 را از دست ندهید
  • برنامه بازی‌های هفته بیست و ششم لیگ برتر + ساعت پخش
  • برنامه بازی‌های هفته بیست و هفتم لیگ برتر + ساعت پخش
  • چرا چشم مردم به دیدن ۵۰ فروند هواپیمایی که دولت می‌گوید وارد کشور کرده، روشن نمی‌شود؟
  • پرسپولیس و دلهره بزرگ در شهر خسته